Μπάσκετ για κορίτσια στα σχολεία

Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συνδιοργάνωσαν αναπτυξιακό πρόγραμμα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο κλειστό του Μιχάλης Παρασκευόπουλος σήμερα το πρωί.

Το πρόγραμμα με τον τίτλο “ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ” απευθύνεται σε αθλήτριες ηλικιακής κατηγορίας 8-13 ετών, που φοιτούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τέσσερα σχολεία της Αλεξανδρούπολης. Η προπόνηση έγινε από τους ομοσπονδιακούς προπονητές κ. Χαρμπαλή Θωμά και κα.Καλέντζου Δήμητρα και περιλάμβανε ατομική τεχνική, 3Χ3 και διαγωνιστικά παιχνίδια.

Στην προπόνηση συμμετείχαν οι προπονητές του συλλόγου μας Ξανθίδης Μάριος (υπεύθυνος αγοριών) και Γιαβρίδης Μιχάλης (υπεύθυνος κοριτσιών).

Γενικότερος σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης όσα περισσότερα κορίτσια ηλικίας 8-13 ετών γίνεται, καθώς επίσης να τους δοθεί το κατάλληλο ερέθισμα έτσι ώστε να συνεχίσουν να ασχολούνται με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Να ευχαριστήσουμε για την υλοποίηση του προγράμματος και την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης : τον δήμαρχο κ.Ζαμπούκη Γιάννη, τον αντιδήμαρχο κ.Βουρδόλη Θεόδωρο, τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) και την διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Έβρου κα. Βουρδόγλου Δήμητρα όπως επίσης και το προσωπικό του κλειστού Μιχάλης Παρασκευόπουλος.