Ολυμπιάδα-Εθνικός 59-62

Σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα η Ολυμπιάδα ηττήθηκε από τον Εθνικό με 59-62. Τα λάθη και η αστοχία της ομάδας μας στα κρίσιμα σημεία, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς και τα πολλά διαιτητικά λάθη καθόρισαν το αποτέλεσμα.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά και το 7-8, η Ολυμπιάδα είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Με εξαιρετική άμυνα έκλεισε τους διαδρόμους του αντιπάλου προς το καλάθι της. Συγχρόνως, βρήκε επιθετικές λύσεις και με σερί 11-0 απέκτησε διψήφια διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο (18-8). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα της Ολυμπιάδας συνέχισε να λειτουργεί σωστά. Ωστόσο, οι κακές επιλογές, τα λάθη και η αστοχία είχαν ως αποτέλεσμα να κολλήσει επιθετικά. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι σκοράροντας κυρίως από τη γραμμή των βολών κατάφεραν να μειώσουν σε 27-21.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Εθνικός έφερε γρήγορα το ματς στα ίσα (27-27), ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκε με 33-38. Έπειτα, η ομάδα μας βελτιώνοντας της απόδοση της ανέκτησε και πάλι το προβάδισμα (42-41), με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει με σκορ 45-43. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, αν και αρχικά η Ολυμπιάδα προηγήθηκε και έδειξε να ελέγχει το ματς, τα λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ επέτρεψαν στον Εθνικό να μειώσει και στη συνέχεια να πάρει το προβάδισμα με 50-54 σε ένα κρίσιμο σημείο. Η αστοχία της ομάδας μας στο φινάλε της αναμέτρησης, καθώς και η ευστοχία του αντιπάλου στις βολές, διαμόρφωσαν το τελικό 59-62.

Δεκάλεπτα: 18-8, 27-21, 45-43, 59-62

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Τρούπος Π.): Γαλατάς 7, Καραμπατζάκης 2, Γιαβρίδης 15(3), Δρούμπαλης, Γιαμάς, Βλούνταρστικ 5, Τσιφλίκογλου, Κελεπεκίδης, Πασσιάς 25(3), Δελχανίδης 3, Φυδανίδης 2, Χατέλος Δ.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Τελούδης): Ιωαννίδης 9, Σιταρίδης 6(1), Θεολογίδης 9, Αντωνίου 2, Φωτιάδης 12(1), Κιτσόπουλος 3, Μίχος, Αγγελίδης, Ευαγγέλου 3, Θεοχαρίδης 2, Κανάκης 10, Παπαλαμπίδης 6.

υ.γ. 1. Όντως, πολύ ξύλο όπως σημείωσαν κάποιοι… στη μία πλευρά του γηπέδου… και σε πολλές περιπτώσεις ατιμώρητο. Στην άλλη πλευρά σφυρίζονταν ως παράβαση ακόμα και η άμυνα με τα μάτια.

υ.γ. 2. Οι δύο διαιτητές υπέπεσαν σε σωρεία λαθών και έχασαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα μας έχει πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από τα εις βάρος της σφάλματα, τα οποία σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι ενδεχομένως αλλοίωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Ειδικά ο κύριος Πανιτσούδης αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, με τις λανθασμένες αποφάσεις του να αδικούν σχεδόν αποκλειστικά την Ολυμπιάδα. Ανάλογες φάσεις αντιμετωπίστηκαν με διαφορετικά κριτήρια, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η διαπίστωση του λάθους… διορθώνονταν με νέο λάθος.

υ.γ. 3. Για να μη νομίζουν ορισμένοι ότι τα ρίχνουμε όλα στη διαιτησία, να τονίσουμε ότι ο βασικός υπεύθυνος της ήττας είναι η ομάδα μας, η οποία δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητες της.

Leave a Reply