Έβρος-Ολυμπιάδα 76-75

Έκτος έδρας ήττα για την Ολυμπιάδα από τον Έβρο Σουφλίου με 76-75, σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι και κρίθηκε κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, η ομάδα μας παρουσίασε κακή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο (ιδιαίτερα στο πρώτο δεκάλεπτο). Χαλαρή αμυντική λειτουργία, αργές επιστροφές και πολλά χαμένα ριμπάουντ, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να διατηρούν συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ. Στην επίθεση, πέρα από ορισμένα εύκολα χαμένα λέι-απ, η έλλειψη κυκλοφορίας της μπάλας και σωστών συνεργασιών, οδηγούσαν σε σουτ υπό κακές προϋποθέσεις με τα αντίστοιχα ποσοστά.

Στην επανάληψη, η ομάδα μας εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη (με εξαίρεση ίσως τον τομέα τον ριμπάουντ). Μεγαλύτερη διάθεση στην άμυνα και πίεση σε όλο το γήπεδο. Βελτιωμένα ποσοστά στην επίθεση, απόρροια πιο ορθολογικών επιλογών.  Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στην πρωτοπορία του σκορ, με τον Έβρο να καταφέρνει τελικά να πάρει τη νίκη χάρη σε δύο εύστοχες βολές 4″ πριν τη λήξη.

Σε πολύ κακή βραδιά το διαιτητικό δίδυμο των Χατζόπουλου-Χριστίδη, διαμόρφωσε με τις αποφάσεις του το τελικό αποτέλεσμα. Πολλές λανθασμένες υποδείξεις εναντίον της Ολυμπιάδας, με αποκορύφωμα το φάουλ-εφεύρεση 4″ πριν το τέλος, οι δύο εύστοχες βολές του οποίου έγραψαν το τελικό 76-75.

Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, το παιχνίδι λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα. Σε νεκρό χρόνο, το νούμερο 10 της ομάδας του Σουφλίου πέταξε σκόπιμα τη μπάλα στον προπονητή μας Ξανθίδη Μάριο, με τον δεύτερο να την επιστρέφει. Το αποτέλεσμα ήταν σε εκείνο το σημείο να υπάρξει ένταση, με την ομάδα του Σουφλίου να επιτίθεται φραστικά σε προπονητή και παίχτες της Ολυμπιάδας (σε 350 παιχνίδια ο κόουτς Ξανθίδης δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ανάλογο περιστατικό). Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται επίσης, ότι το νούμερο 9 της ομάδας του Σουφλίου (Κατσαρός) μετέβη στον πάγκο της Ολυμπιάδας και διαπληκτίστηκε.

Η φραστική επίθεση και οι απειλές συνεχίστηκαν σε ολόκληρο το τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς επίσης και μετά τη λήξη του αγώνα, τόσο προς τον προπονητή μας, όσο και στον πρόεδρο της ομάδας μας Χαλκιά Βασίλη. Οι διαιτητές, αντί να φροντίσουν να τιμωρήσουν την προκλητική συμπεριφορά και να αποβάλλουν τους εμπλεκόμενους, προτίμησαν να παραμείνουν αμέτοχοι.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, πιστός στις αρχές του αθλήματος, θα συνεχίσει χωρίς δεσμεύσεις και λυκοφιλίες.

Ο κόουτς Ξανθίδης θεωρεί τους παίχτες του νικητές και τους ευχαριστεί για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ27-18, 44-36, 61-57, 76-75 (27-18, 17-18, 17-21, 15-18)

ΣΟΥΦΛΙ (Τσακίρης): Μπασδέκης 20(2), Καριμπατσάς 4, Τιάκας 25(2), Κατσαρός 1, Μπαντής 8, Ντομπνίδης 10, Κιντορεπανίδης 6, Ναθανηλίδης 2, Ποιμενίδης, Κίρτσος.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Ξανθίδης): Τρούπος 3(1), Θεμελάκης, Βαλασιδης 3, Γιαβρίδης 26(4), Αγγέλου, Αλεξούδης 9(1), Χατέλος Σ., Θεοδώρου, Λανόπουλος 10, Καλίφης 16(1), Παπαδημητρίου 8.

Leave a Reply